Na het sluiten van de uitleenpost in Bouwel werd tweemaal per maand een bibpunt geopend in de Klim-Op school in Bouwel. Een evaluatie toonde echter aan dat hiervan geen gebruik gemaakt werd. Inwoners uit Bouwel blijken zich rechtstreeks naar de bibliotheek in Grobbendonk te begeven. Daarom besliste het gemeentebestuur om het bibpunt niet langer te openen, zodat het personeel en de middelen efficiënter kunnen ingezet worden in de bib van Grobbendonk. Eind mei sluit het bibpunt dus definitief de deuren.

Uitbreiding dienstverlening huisvuilzakken

In het bibpunt kon men ook terecht om huisvuilzakken en stickers aan te kopen. Ook van deze mogelijkheid werd de laatste maanden geen gebruik gemaakt. Het gemeentebestuur voorziet toch een alternatief voor de inwoners en breidt de dienstverlening zelfs uit.

De inwoners kunnen terecht in de sporthal (Molendreef 8) van Bouwel voor het aankopen van huisvuilzakken en stickers.

Dit kan op maandag en woensdag, van 17.00 tot 22.00 uur bij de zaalwachter.

Er zal enkel met Bancontact betaald kunnen worden.

De sluitingsdagen van de sporthal vindt men terug op www.grobbendonk.be (doorklikken naar Vrije Tijd/Sport/Sporthal De Molen).

In juni kan men reeds terecht op de volgende dagen:

  • 2/06
  • 4/06
  • 11/06
  • 16/06
  • 18/06
  • 23/06 
Na de zomersluiting van de sporthal in juli, kunnen de inwoners vanaf 4 augustus 2014 gebruikmaken van deze dienstverlening.


Busvervoer blijft behouden

Het busvervoer dat maandelijks voorzien wordt van de kerk in Bouwel naar de bib in Grobbendonk blijft voorlopig wel behouden. De uren van de heenreis hangen uit aan de kerk in Bouwel en die van de terugreis in de bib van Grobbendonk. Je kan ze ook raadplegen op de bus zelf. Hou er rekening mee dat tijdens de vakantieperiodes de bus slechts eenmaal heen en weer rijdt: heen om 11.00 uur aan de kerk van Bouwel, terug om 11.45 uur aan de bib van Grobbendonk.